“Ik ben er nog, …en dat komt door mijn hond!”
“Zonder mijn hond kom ik niet meer buiten!”
“Mijn hond beschermd mij voor de boze buitenwereld!”
Zomaar wat kreten die samenvatten wat een traumahond voor iemand kan betekenen. Een traumahond is dus méér dan een huishond. Hij is een partner die elke dag, het hele jaar rond bij zijn baas in de buurt is en blijft. Thuis of buiten de deur. Ze eten samen, spelen samen en werken samen. En ‘s avonds slaapt hij in of naast het bed van de baas zodat die “veilig” slaapt.
Een traumahond is dan ook vooral een professionele en sociale hond (het aannamebeleid). Hij zorgt ervoor dat de mentale en fysieke gesteldheid van zijn baas beheersbaar wordt, is én blijft. Hij voelt aan wanneer hij actief moet worden als de mentale gesteldheid van zijn baas buiten beheersbare kaders komt. Dan spiegelt hij de baas, ondersteunt, verzorgt en heeft lief. Ook is hij ondernemend, blokt zijn baas af voor mensen met een verkeerd energetisch veld, loopt voorop om de weg veilig te stellen of checkt de omgeving. Hierdoor, of daardoor, gaan ze er weer samen op uit. En de baas krijgt er een stuk vrijheid mee terug, en vaak ook wat vertrouwen in de wereld.
Zelf zou ik niet meer zonder mijn hond(en) willen zijn!
Op deze site vindt je veel informatie en procedures. Over de wetten & regels, over de do’s and don’ts maar ook een protocol hoe om te gaan met slachtoffers met een hulphond (voor professionele hulpverleners). We proberen hiermee een bijdrage te leveren aan een betere, veiligere wereld voor onze cliënten en hun honden!
AANVRAGEN?
Mocht je in aanmerking willen komen voor een traject bij traumahond dan adviseren we je om de hierboven aangegeven (lichtblauwe woorden zijn downloadbaar) documenten goed door te lezen en daarna een bericht te sturen naar de Stichting Traumadogs. Daarbij vragen we je met nadruk om voor dat bericht gebruik te maken van de volgende handleiding: “Ja, ik wil graag een traumahond!”. Beantwoord de daarin gestelde vragen zo uitgebreid mogelijk en mail dit dan naar de Stichting. Alleen op deze manier wordt een eerste contact opgestart!
Want: Opgeven is geen optie!
Zie ook: www.traumadogs.eu